In speciaal voor het project opgenomen EduTalks delen experts binnen en buiten het project hun kennis met u. Zo krijgt u in kort tijdbestek veel informatie die relevant kan zijn voor uw eigen praktijk.


EduTalk – Ria Kleijnen over de opzet van het project ‘Dyslexie in transitie’
Projectleider Ria Kleijnen over de uitgangspunten, opzet en uitvoering van het project ‘Dyslexie in transitie’ dat wordt uitgevoerd in de periode april 2015-april 2016 in Limburg.


(via de pijltjes rechtsonder is het beeld schermvullend te maken)


EduTalk – Wied Ruijssenaars over dyslexie als ontwikkelingsstoornis ‘vanaf het begin’
Honorair hoogleraar Orthopedagogiek Wied Ruijssenaars gaat in op algemene thema’s die spelen bij de diagnose en behandeling van dyslexie. Hij beschouwt dyslexie als een leer- en ontwikkelingsstoornis en laat zien wat de consequenties daarvan zijn voor de omgang met en behandeling van dyslexie.

 

(via de pijltjes rechtsonder is het beeld schermvullend te maken)


Tweegesprek Wied Ruijssenaars en Ria Kleijnen (deel 1)
Deze opname is het eerste deel van een tweegesprek tussen Wied Ruijssenaars (honorair hoogleraar Orthopedagogiek) en Ria Kleijnen (projectleider Dyslexie in transitie). Zij bespreken het project ‘Dyslexie in transitie’, dat een nieuwe aanpak biedt van dyslexie. Het uitgangspunt van de aanpak is regionale samenwerking tussen Jeugdzorg en Passend Onderwijs.
In dit eerste deel praten Wied Ruijssenaars en Ria Kleijnen over de innovatieve aanpak van dyslexie in het project Dyslexie in transitie.

 

(via de pijltjes rechtsonder is het beeld schermvullend te maken)